Wij niet vindbaar, Oost-Online? Bij deze

Een redacteur van Oost-Online, onze sympathieke digitale Oost-buurtkrant, onderzocht onlangs eens wat onze stadsdeelcommissie eigenlijk bereikt, nu het geen ‘raad’ meer is maar adviescommissie voor de gemeenteraad. Hij ontdekte ondertussen hoe slecht iedereen zichtbaar en bereikbaar is.

Hij kreeg op zijn interview-uitnodigingen aan alle commissieleden namelijk maar één reactie, van de SP, omdat “de door mij aangeschreven e-mailadressen, die op de website van het stadsdeel staan, door de meeste commissieleden niet of nauwelijks worden gebruikt. Er zijn blijkbaar vaak ICT-problemen, die het gebruik ontmoedigen. Dat vind ik nogal slordig, want je zult als burger maar contact willen krijgen met je volksvertegenwoordiger en dan geen reactie krijgen.” Gelijk hebben jullie, Oost-Online!

Hij kreeg uiteindelijk met iedereen contact (het interview met Salóme Willemsen hebben we van Oost-Online overgenomen) en hij eindigde positief-kritisch: “Mijn aanmoediging aan de commissieleden is, blijf kritisch en houd het bestuur scherp! En als laatste tip: doe wat aan jullie vindbaarheid, want hoewel we elkaar uiteindelijk gevonden hebben viel me dat nog het meeste tegen.”

Wie de schoen past trekke hem aan: wij hebben ons als echte Oosterlingen zijn kritiek aangetrokken. We willen niet horen bij de onzichtbare garde van het Kremlin aan de Oranje-Vrijstaatkade, wij willen juist zorgen voor meer Oranje-Vrijstaat in ons stadsdeel-Kremlin. En daarvoor moeten we voor iedereen goed zichtbaar zijn. Bereikbaar. Vindbaar en duidelijk. Juist de buurtpartij moet digitaal om de hoek zitten.

We hebben daarom onze website bijgewerkt naar modern en toegankelijk met contactformulieren waarmee je berichten aan onze fractie en partij kunt sturen. Méérbelangen! Pal voor oost, hart voor jouw buurt, en sinds vandaag maar een muisklik van je vandaan! Mail ons!

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder