Wat heb ik aan Méérbelangen?

Er zijn zoveel politieke partijen. Ze zijn actief in de gemeenteraad en in de Tweede Kamer bijvoorbeeld. Wat kan Méérbelangen nu beter dan die gevestigde partijen?


We luisteren heel goed naar wat er speelt in het stadsdeel en de buurten. De bewoners staan voorop. We komen met initiatieven  en volgen ontwikkelingen kritisch. Honderden mensen reageren bijvoorbeeld op ons Beste Buurtidee. Een actie waarmee we bewoners vragen ideeën, suggesties en pijnpunten te geven die kunnen zorgen voor verbetering van hun eigen buurt. Ook daar doen we iets mee.

In de bijna vijfentwintig jaren van ons bestaan hebben we heel wat bereikt voor de bewoners van het stadsdeel. Zo zijn er geen woningen gebouwd in Park Frankendael en op De Nieuwe Ooster. Hoe gek het ook klinkt, serieuze plannen waren er wel degelijk. Wij hebben de discussie over bebouwing van sportpark Middenmeer Voorland in gang gezet. Uiteindelijk worden er helaas toch voetbalvelden opgeofferd aan woningbouw, maar in eder geval minder dan was gepland.

Spoorwegoverlast hebben we tot bij de Raad van State aangevochten en met succes. Als eerste partij in de deelraad hebben wij het armoedebeleid op de agenda gezet. We volgen heel kritisch de mega-bouwprojecten als de Amstelcampus, Amstelstation, Polderweg en Eenhoorngebied. Vaak zijn plannen aangepast. We zorgden ervoor dat er een sportnota komt. Heel kritisch kijken we ook naar de besteding van overheidsgelden. Onze stadsdeelwethouder heeft ervoor gezorgd dat het stadsdeel schoner, groener en veiliger is geworden. Ook heeft zij de buurten méér betrokken bij het vergroten van de leefbaarheid en de sociale cohesie.

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder