Méérbelangen wil opheldering over geweld op Nesciobrug

De fractie van Méérbelangen heeft vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur (DB) van stadsdeel Oost, over een geweldsincident op de Nesciobrug. Op de brug, die IJburg verbindt met de rest van Oost, werd op 5 december een fietser bedreigd met een steekwapen. De fietser werd gedwongen geld en andere bezittingen af te geven, zijn fiets op de brug op slot zetten en de sleutel in het water gooien. Toen het slachtoffer aangifte deed bij de politie, meldde deze dat surveillance bij de Nesciobrug geen prioriteit heeft.

Méérbelangen wil weten of het DB het met de politie eens is dat surveilleren bij de Nesciobrug geen prioriteit heeft. Fractievoorzitter Bas van Vliet wijst erop dat de route via de Nesciobrug de belangrijkste fiets- en wandelverbinding is tussen IJburg en de rest van het stadsdeel, en dat er ook veel kinderen overheen fietsen. “Gebruikers van de Nesciobrug moeten erop kunnen vertrouwen dat de route veilig is”, aldus Van Vliet.

Scooters
Bij Méérbelangen komen ook veel klachten binnen over scooters die met hoge snelheid over de brug scheuren. Van Vliet: “Dat is gevaarlijk voor het andere verkeer op de brug. De scooters gaan hun gang, omdat er op de Nesciobrug en het omliggende gebied maar weinig sociale controle is. Daar doe je natuurlijk niets aan. Wij denken daarom dat politietoezicht op de route wél prioriteit zou moeten hebben.”

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder