Méérbelangen: stadsdeelbestuur Oost kiest niet

Het bestuur van stadsdeel Oost wil zich de komende jaren beperken tot pappen en nathouden. Noodzakelijke keuzes in het beleid worden vooruitgeschoven en dat is niet goed. Dat constateerde lokale partij Méérbelangen dinsdag bij de financiële beschouwingen over de begroting voor 2011.

Fractievoorzitter Bas van Vliet leverde in zijn bijdrage kritiek op onder meer de lage ambities van het dagelijks bestuur (DB) wat betreft duurzaamheid. “Het DB zegt dat duurzaamheid in Oost prioriteit heeft, maar in de begroting merken we daar bedroevend weinig van”, meent Van Vliet. Daarom diende Méérbelangen een motie in met punten om het programma duurzaamheid aan te vullen.

Politieke stalking
Van Vliet introduceerde ook het begrip politieke stalking. Van de PvdA, door GroenLinks in Oost. “Door de gebeurtenissen van het afgelopen najaar weten we inmiddels dat het nooit de bedoeling van GroenLinks is geweest de PvdA los te laten. We kunnen wel zeggen dat hier sprake is van politieke stalking, en wij vragen ons af of GroenLinks in dit stadsdeel nog wel zelfstandig bestaansrecht heeft naast de PvdA, of omgekeerd. Maar als het dan toch altijd de bedoeling was om de coalitie van PvdA, GroenLinks en D66 voort te zetten, dan was er dus ook geen enkele reden om niet een meer inhoudelijke begroting op te stellen waarin keuzes aan de raad worden voorgelegd.”

De begrotingsbehandeling is vanmiddag om 16.00 uur begonnen in het Stadsdeelhuis, aan de Oranje Vrijstaatkade 2.

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder