Méérbelangen bezorgd over drugsoverlast Indische buurt

Méérbelangen maakt zich zorgen over de veiligheid in de Indische buurt. Berichten over drugsoverlast, bedreigingen van bewoners en ondernemers en gevaarlijke verkeerssituaties zijn voor de fractie aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het dagelijks bestuur.

De drugsoverlast doet zich voor rond de coffeeshops Best Friends en The Stud in de Niasstraat, in het noordoostelijk deel van de Indische buurt. Bewoners en ondernemers voelen zich daar onveilig door de vele drugsgebruikers die zich rond deze coffeeshops ophouden, vooral bij het Makassarplein, en die hen bedreigen wanneer zij hen op hun gedrag aanspreken. Méérbelangen wil van het dagelijks bestuur weten wat het van plan is om de veiligheid voor omwonenden en winkeliers te verbeteren.

Slecht voorbeeld
“Moeten we daarbij denken aan meer politietoezicht, of wellicht ook aan camera’s?”, vraagt duo-raadslid Jan Erik Burger zich af. Hij wijst erop dat op het Makassarplein ook kinderen spelen. “Die krijgen een slecht voorbeeld als ze constant drugsverslaafden zien rondhangen op het plein. Bovendien lopen ze het risico dat ze bijvoorbeeld als drugskoerier worden ingezet, of worden ‘gepusht’ om ook te gaan gebruiken. Dat willen wij uiteraard voorkomen.” Kinderen moeten veilig op straat kunnen spelen, benadrukt Burger.

Behalve over de sociale veiligheid maakt de fractie van Méérbelangen zich ook zorgen over de verkeersveiligheid. Burger: “Mede door het drukke bezoekersverkeer bij de coffeeshops is het kruispunt Niasstraat/Molukkenstraat een bijzonder gevaarlijke plek in het stadsdeel geworden. Wij vinden het belangrijk dat daar verandering in komt. Verkeersveiligheid is een groot goed. Daar kun je niet serieus genoeg mee omgaan.”

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder