Klungelspoor Berlagebrug wordt eindelijk hersteld

Na maanden wachten wordt het tramspoor op de Berlagebrug eindelijk hersteld. Tussen 3 juni en 21 juli zal de brug twaalf nachten gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer en drie nachten voor al het verkeer, met uitzondering van nood- en hulpdiensten. Eigenlijk is dat goed nieuws, vindt Méérbelangen, er gebeurt wat en de tramverbinding met het Amstelstation ligt tenminste niet meer stil. Het stadsdeel gaat er niet over. Het valt buiten de politieke verantwoordelijkheid van het stadsdeelbestuur.

Ondertussen hebben we als belastingbetalende Amsterdammers wel gefronste wenkbrauwen. In november 2023 werd de brug na een renovatie van zestien weken weer in gebruik genomen voor verkeer en scheepvaart. Helaas bleek toen dat de op maat gemaakte tramrails niet pasten, zoals Het Parool berichtte. Wat was het probleem? Is er ergens een kommaatje verkeerd gezet in de rekenmachine van de ingenieur? Wie betaalt deze fout?

Vanaf 21 juli zou de Berlagebrug dan echt helemaal klaar moeten zijn, zonder verdere verrassingen. Meer informatie over verkeersomleidingen en updates zijn beschikbaar op de gemeentelijke website. Hopelijk is dit de laatste keer dat het klungelspoor van de Berlagebrug het nieuws haalt.

Blijkbaar dezelfde ingenieur is overigens de ontwerper van de Solitudobrug, de brug over de Weespertrekvaart. De gloednieuwe brug piept en kraakt en is daarom nog steeds niet in werking. De gemeente meldt dat de aannemer het probleem gaat verhelpen en “dat duurt wat langer dan we hadden verwacht.”

De volgende keer dat een beambte van de dienst gemeentebelastingen ons aanschrijft om te vragen waar de WOZ-belasting blijft zullen we antwoorden: “we zijn bezig om het probleem te verhelpen maar het duurt wat langer dan verwacht.” 🙂

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder