In memoriam Gerard Kok

Ons bereikte het droevige bericht dat oud-stadsdeelraadlid en bestuurslid Gerard Kok op 14 januari 2020 is overleden.

Gerard, die jarenlang een sigarenwinkel had op de hoek van de Van Marumstraat en de Helmholtzstraat, was in de periode 1994-1998 duo-raadslid in de stadsdeelraad Oost/Watergraafsmeer. In de periode 1998-2006 was hij lid van de Méérbelangen-fractie in de stadsdeelraad Oost/Watergraafsmeer. In de bewogen raadsperiode 2002-2006, toen Theo van Gogh (die als ’tevreden roker’ klant was van Gerard) voor de deur van het toenmalige Stadsdeelkantoor werd vermoord, maakte hij deel uit van de 6-mansfractie van Méérbelangen. Na zijn raadslidmaatschap was hij enkele jaren bestuurslid van Méérbelangen.

Gerard had onder meer Wonen en Openbare ruimte in zijn portefeuille. Gerard was een zeer betrokken en enthousiast raadslid. Hij nam regelmatig zelf het potlood ter hand om ontwerpen die hij als raadslid kreeg voorgelegd aan te passen of een alternatief te ontwerpen.

Gerard stond altijd klaar om in onderwerpen te duiken maar ook om klussen te klaren. Zo heeft hij samen met huidig bestuurslid (ook oud-stadsdeelraadslid en duoraadslid) Bert Brons het toenmalige Méérbelangenwinkeltje opgeknapt en was hij daar veel te vinden in de spreekuren die daar werden gehouden.

Méérbelangen en de bewoners van ons stadsdeel zijn Gerard veel dank verschuldigd voor zijn inzet in al die jaren.

Wij wensen zijn familie sterkte toe.

Bestuur en (steun)fractie Méérbelangen

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder