Amsterdam zoekt nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Omdat het zo lief en grappig en verstandig en leerzaam is, vestigen wij van Méérbelangen graag de aandacht op een oproep van de gemeente: er worden een nieuwe kinderburgemeester en kinderraad gezocht. De huidige kinderraad en kinderburgemeester zwaaien nog voor de zomer af. Kinderen kunnen zich nog tot en met 15 mei aanmelden.

De kinderraad heeft de afgelopen jaren mooie dingen bereikt. De kinderen dachten mee over afval, maakten zich hard tegen pesten, en zetten zich in voor sport en cultuur en veilig verkeer voor kinderen. Zo kwam er een veilige schoolstraat. Ook vertegenwoordigden ze alle kinderen van Amsterdam op bijzondere momenten, zoals de Dodenherdenking en de Kinderherdenking Slavernijverleden. Een hele belangrijke en leuke taak.

Gezocht worden kinderen uit groep 7 of 8 die goede ideeën hebben om Amsterdam nóg mooier en leuker te maken. Zij kunnen zich nog tot en met 15 mei aanmelden voor de kinderraad via amsterdam.nl/kinderraad.

De volledige oproep is te vinden via deze link. Méérbelangen hoopt dat veel kinderen uit Oost veel goede ideeën hebben voor de stad als geheel. Democratie, je kunt er niet jong genoeg mee beginnen!

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder