Dit is Méérbelangen 2024

Salomé Willemsen, onze fractievertegenwoordiger aan het woord.

Méérbelangen heeft zich dit jaar sterk gemaakt voor beter openbaar vervoer in Oost. Volgens het contract dat de centrale stad sluit met het GVB kunnen OV-lijnen in Oost makkelijker wegbezuinigd worden dan OV-lijnen in West, centrum of Zuid. Bovendien wil Méérbelangen dat er vooruitgedacht wordt: waarom geen goede metroverbinding met Almere?

Onze zes speerpunten

1. Hou Oost groen en ruim

Oost is groen en ruim. Méérbelangen strijdt voor behoud van volkstuinen en parken. We zijn géén beton, asfalt en hoogbouwpartij.

2. Bewonersbetrokkenheid: jouw stem telt

De afstand tussen bestuur en burger is te groot. Méérbelangen wil dat de gemeente burgers goed en op tijd informeert. Wij bemoeien ons zodat het stadsdeel zich wat van burgers aantrekt. We geloven in de kracht van buurtbeheergroepen en wijkenquêtes.

3. Duurzaam en beter

De gemeente maakt bouwplannen met woningbouwverenigingen die slopen, vernieuwen en bijbouwen. Méérbelangen wil bewonersinspraak en behoud van mooie gebouwen. Duurzaam Oost, een duurzame stad. Geen New York aan de Amstel. Hou het menselijk en klein!

4. Onderwijs, sport en recreatie: voor jong en oud

Méérbelangen maakt zich sterk voor voldoende sportvelden en recreatieve activiteiten in de buurt. De buurtspeeltuin, de wijkvereniging, ruimte voor de voetbalclub, veilig kunnen voetballen op straat en activiteiten zowel voor jongeren als voor oudere Amsterdammers. Veilig kunnen wandelen met je hond in de buurt – dat is net zo goed belangrijk als een dure klimhal bouwen.

5. Welzijn en zorg: dichtbij en toegankelijk

Aanleunwoningen, buurtzorg, maatschappelijke ondersteuning: het stadsdeel moet dat zoveel mogelijk bevorderen.

6. Economie en financiën: duurzaam en gevarieerd ondernemen

Buurtwinkels, de bakker om de hoek en de ambachtelijke vakslager: er moet plaats zijn voor de gewone Amsterdamse middenstander op een steenworp afstand.