Wat betekent de naam Méérbelangen

Nieuwsgierig naar de betekenis van de naam Méérbelangen? Hoe is die naam ontstaan en wat is de betekenis er nu van?

Méérbelangen wil méér doen voor en met alle bewoners van het stadsdeel. Voor mensen die wonen en leven tussen Amstel en IJmeer. In de Watergraafsmeer, IJburg, het Oostelijk Havengebied, Zeeburg en Oost. Méérbelangen wil bovendien opkomen voor de belangen van de bewoners. Als lokale partij hebben we méér oog voor de belangen van de bewoners.

Het woord ‘Meer’ komt oorspronkelijk van de Meer, oftewel de Watergraafsmeer. Daar is zo’n vijfentwintig jaar geleden Méérbelangen opgericht. Toen het stadsdeel Watergraafsmeer alweer een hele tijd geleden fuseerde met het stadsdeel Oost hebben wij twee accentjes gezet op de e’s van Méér. Daarmee maken we duidelijk dat we ons inzetten alle bewoners van het stadsdeel. Dat was zo en dat blijft zo. Méérbelangen doet méér voor alle bewoners van het stadsdeel Oost.

This entry was posted in Over Méérbelangen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>