Méérbelangen stelt vragen over scooterongeval Nesciobrug

De fractie Méérbelangen stelt schriftelijke vragen aan het dagelijks bestuur Oost naar aanleiding van het scooterongeval van 23 april bij de Nesciobrug, waarbij een fietser zwaargewond raakte. Bij de brug aan de IJburgzijde kwamen die ochtend een snorscooter en een fietser frontaal met elkaar in botsing. De fractie maakt zich ernstige zorgen over de verkeersveiligheid op en rond de Nesciobrug.

1.Is het mogelijk om een eenduidige voorrangsregeling in te voeren waarbij het afdalende verkeer van de Nesciobrug voorrang moet verlenen aan het kruisende verkeer op de Kanaaldijk?

2. Is het mogelijk een STOP danwel voorrangsbord te plaatsen zodat de snelheid van het dalende verkeer wordt afgeremd?

3. Kan er meer handhaving plaatsvinden van de maximumsnelheid van helmloze scooters, evenals meer handhaving van het bestaande verbod op helmplichtige scooters om daar te rijden?

4. Het lijkt alsof door de uitbundige begroeiing van dit moment het zicht slecht is voor dalende fietsers. Is het mogelijk om dit te verhelpen?

5. Is het mogelijk om voor de lange termijn een diepgaand onderzoek te doen naar de toedracht van dit ongeluk en naar meer ingrijpende maatregelen te zoeken zoals bijvoorbeeld een ander geprofileerde afrit?

 

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>