Motie Méérbelangen over Nuonweg aangenomen

Een motie van Méérbelangen, ondersteund door D66 en VVD, werd afgelopen dinsdag tijdens een drukbezochte deelraadsvergadering aangenomen. Wethouder Jeroen van Spijk (D66) zegde tijdens deze vergadering toe zich bij B en W Amsterdam hard te zullen maken voor het openhouden van de weg.

De IJburgers kunnen via de Nuonweg in plusminus vier minuten voor de dagelijkse boodschappen naar Maxis Muiden rijden. Bij openstelling van de Uyllanderbrug in 2014 zal de weg worden afgesloten. IJburgers zullen dan circa 18 kilometer moeten omrijden via de A1.

Wethouder Van Poelgeest (GroenLinks) is voor sluiting van de weg, die op het grondgebied van Diemen ligt. De gemeenten Amsterdam en Diemen beroepen zich voor sluiting van de weg op een eerdere overeenkomst. Met de motie van MB zal de druk om de weg open te houden, worden vergroot.

Maxis Muiden heeft aangeboden een aanzienlijk deel van de kosten van het openhouden op zich te zullen nemen. Via een petitie op haar website roept Maxis Muiden alle betrokkenen op zich sterk te maken voor het openhouden van de Nuonweg. Deze petitie is al door ruim 3000 IJburgers ondertekend.

Ontdek meer van MÉÉRBELANGEN

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder